Teknoloji

Wikipedia’da 12 yıl sonra arayüz değişti.

Dünyanın en çok kullanılan 10 internet sitesinden biri olan Wikipedia’da tasarım değişikliğine gidildi.

Yıllar sonra sık sık tasarım güncellemeleri yapmayan ve belirli bir standart kalıp üzerine kurgulanan Wikipedia’daki güncellemenin odak noktası, kullanılabilirliği daha da kullanışlı hale getirmek. Wikipedia Vakfı, çevrimiçi bir ansiklopedi olan Wikipedia’nın arayüzünü yenilediğini duyurdu. Vakfın belirttiği gibi, on yıldan fazla bir süredir platformda yapılan ilk değerli tasarım değişikliği olarak kabul edildi.

Makalelerdeki içindekiler tablosu artık sayfanın sol sütununa taşındı ve sayfa kaydırıldığında görüntülenmeye devam edecek. Dil seçme özelliğinin yazının sağ tarafına hızlıca yerleştirildiği belirtildi. Vikipedi arayüzündeki yazılardaki satırlar geniş sayfanın genişliğine göre değişiyordu. Yeni güncelleme ile yazılardaki satır genişliği düzeltilecek. Wikipedia Vakfı araştırmasından elde edilen bilgilere göre metin genişliğini sabitlemek daha rahat bir okuma deneyimi sunuyor.

Platformda aramayı daha rahat hale getirmek için arama çubuğu daha belirgin bir konuma yerleştirildi. Bu, makaleleri bulmayı kolaylaştırır. Güncellenen yeni arayüze rağmen, önceki özelliklerin hiçbiri platformdan kaldırılmadı. Dünyanın en çok ziyaret edilen 10 web sitesinden biri olan Wikipedia’nın 300’den fazla dilde 58 milyondan fazla makaleye sahip olduğunu belirtmek gerekir. Wikipedia’nın yeni arayüzü platforma yansıtıldı ve şu anda bazı ülkelerde kullanılamıyor. Kademeli olarak güncellenmeye devam edecektir.

bulanik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu