Haber

İddia: Bahçeli, Sinan Ateş suikastı zanlısı Olcay Rehber’i danışmanı yaptı

Eski İdeal Ocaklar Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’da öldürülmesine ilişkin soruşturmanın merkezinde yer alan eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Rehber hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Sinan Ateş’in belgelerinde ‘şüpheli’ olarak yer alan Rehber’i, milletvekili seçilemeyince TBMM Danışmanı yaptığı iddia edildi.

12punto’nun haberine göre MHP’liler de bu atamaya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Önderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle, bir önceki dönem Ülkü Ocakları Genel Başkanımız ve 27. Dönem Mersin Milletvekilimiz Sayın Olcay Rehber Reisim MHP’li olarak atandı. Başkan, TBMM Danışmanı.” açıklamalarıyla duyurdu.

Olcay Rehber, dün Bahçeli’yi makamında ziyaret ederek birlikte fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak, “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettik, elini öptük ve hayır duasını aldık. “Yüce Allah bizi muhafaza eylesin” dedi.

Tolgahan Demirbaş’ın milletvekili iken yakalanmasına ilişkin polis raporunda adı geçen Kılavuz’un ortadan kaybolduğu, isminin seçilememesi üzerine ‘şüpheli’ olarak belgeye dahil edildiği iddia edildi. MHP’ye yakın olan Başsavcı Yardımcısı’nın belgedeki delilleri görünce belgeden vazgeçmek istediği iddia edildi.

Önceki seçimlerde 1’inci aday olarak gösterilen rehber, son seçimde Mersin’in MHP listesinde 4’üncü sırada yer alması nedeniyle Meclis’e girememişti. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu