Ekonomi

Twilio hisseleri dördüncü mali çeyrek sonuçlarının ardından %8 düştü

Twilio (TWLO), şirketin dördüncü çeyrek mali performansını açıkladığı Çarşamba günü piyasanın kapanmasından kısa bir süre sonra hisselerinde %8’den fazla düşüş gördü.

Özelleştirilebilir iletişim teknolojisi sağlayıcısı, hisse başına 0,86 dolar kazanç bildirdi; bu da analistlerin ortalama tahmini olan 0,57 doların üzerinde gerçekleşti. Şirketin çeyrekteki geliri de varsayımları aşarak 1,05 milyar dolarlık beklentiye kıyasla 1,08 milyar dolara ulaştı.

Şirketin ana faaliyetlerinden elde ettiği gelir geçen yılın aynı çeyreğine göre %8 arttı. Benzer şekilde iletişim hizmetlerinden elde edilen gelir de geçen yılın aynı dönemine göre %8 arttı.

Şubat 2023’te hisse geri alım programını duyurduğundan bu yana Twilio, toplam 730 milyon doları aşan hisse geri alımlarını tamamlayarak program için hedeflenen tutarın %73’ünden fazlasını elde etti.

Twilio, 2024’ün önümüzdeki ilk çeyreği için hisse başına kazancın 0,56 ila 0,60 dolar aralığında olacağını tahmin ediyor; bu da ortalama analist tahmini olan 0,55 doların biraz üzerinde.

Gelecek çeyrek için beklenen gelirin 1,03 milyar dolar ile 1,04 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor ki bu da 1,05 milyar dolarlık tahminin biraz altında.

2024 yılının ilk çeyreği için temel faaliyetlerden elde edilen gelirlerde öngörülen artışın %2 ila %3 arasında olacağı tahmin ediliyor.

Şirketin İcra Konseyi Lideri Khozema Shipchandler, “Twilio, 2023’te başarılı bir yılı geride bırakarak olağanüstü bir dördüncü çeyrek geçirdi” dedi.

“Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri uyarınca tutarlı kârlılığa doğru ilerlemeye devam ederken, Twilio’ya bir sonraki aşamada rehberlik etmekten onur duyuyorum. 2024’e girerken iyi bir konumdayız ve ekibimiz, müşteri sayısını artırma vizyonumuzu daha da gerçekleştirmeye kararlıdır. müşterilerimiz için etkileşim.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

samsathaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu