Ekonomi

Dolar küresel piyasalarda yükselişini durdurdu

Investing.com – ABD istihdam verileriyle haftaya yükselişle başlayan dolar bugün Asya seansında düşüş yaşadı.

Mart istihdam setinde ücretlerVe işsizlik oranıazalırken Sayı beklenenden daha düşük bir oranda arttı. Piyasalar kapalı olduğundan, bilginin ilk fiyatlaması sınırlı kaldı. Dün dolar tarafında boğa günüydü. Avrupa borsaları da bugün açık olacağı için fiyatların değişmesi bekleniyor.

Dolar güne düşüşle başladı

Dün 102.85’e ulaştı. dolar endeksi Bugün 102.28’e düştü. Dolar, hem majör para birimlerine hem de gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı dört günlük yükselişinin ardından bugün bir satış süreci görüyor. avro dolarBugün, hatasız bir şekilde 1.09’a yükseliyor.

USD/TL19.28’de

Kademeli olarak 19.00 seviyesinin üzerine çıkan ve geçen haftayı 19.25 seviyesinde tamamlayan dolar kuru, bu hafta 19.30’a yükseldi. Dünkü yükselişin ardından günü 19,27’de tamamlayan fiyat bugün de bu seviyelerde fiyatlanıyor.

Günün geri kalanında yerli sanayi üretimi verileri izlenecek. 2022 yılının son çeyreğinde yavaşlama nedeniyle düşüş yaşandı. Endüstriyel üretimOcak 2023’te yıllık bazda %4,5 arttı. Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin etkisiyle bilgi daralması yaşanması bekleniyor.

Yazar: Necdet Erginsoy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu