Ekonomi

Zee Entertainment hisseleri birleşme anlaşmazlığı nedeniyle düştü

Önemli bir pazar hamlesiyle Zee Entertainment Enterprises Salı günü hisse değerinde %30’a varan keskin bir düşüşe tanık oldu. Düşüş, Sony’nin Hindistan birimiyle beklenen 10 milyar dolarlık birleşmenin çöküşünün ardından şirketin bugüne kadarki en büyük tek günlük kaybı oldu. İki yıldır süren görüşmelerin Pazartesi günü başarısızlıkla sonuçlanması, Zee’nin hızla gelişen medya ortamında rekabetçi kalabilme becerisine ilişkin endişeleri artırdı.

Başarısız olan birleşme, Zee ve Sony’yi, Disney ve Mukesh Ambani’nin Hindistan’daki Reliance’ının birleşik güçleriyle ve Netflix ve Amazon gibi yayın devlerinin yaygın varlığıyla mücadelede daha iyi bir konuma getirecekti. Anlaşmanın feshi, kârının ve reklam gelirlerinin düştüğü ve nakit rezervlerinin eridiği Zee üzerinde belirsizlik gölgesi yarattı.

LSEG bilgilerine göre en az altı aracı kurum Zee’nin hisselerinin satılmasını önerdi. Yayıncının piyasa değeri 800 milyon doların üzerinde düştü; bu, rakip NDTV’nin toplam piyasa değerinden neredeyse dört kat daha fazla bir kayıptı.

Analistler, Zee’nin işini etkili bir şekilde ölçeklendirme çabası konusundaki endişelerini dile getirdi. Şirketin kârı bu mali yılın ilk yarısında %68 oranında düşerken, nakit rezervleri de %40 oranında düştü.

Birleşmenin Eylül 2021’de duyurulmasından bu yana Zee’nin hisseleri %35 düştü ve 2024’e kadar yaklaşık %40 düştü; Bu düşüşün önemli bir kısmı bu ayın başlarında birleşmenin başarısız olduğu haberlerinin ardından meydana geldi.

Zee’yi kapsayan 19 analist arasındaki fikir birliği, önceki “al” notundan “tutma” notuna düştü ve hisse senedi için ortalama fiyat hedefi %16 düşüşle 253 rupiye geriledi. Hisse en son %28 düşüşle 166,25 rupi seviyesinde işlem gördü. Bir analist hissenin 150 rupi’ye kadar düşebileceğini tahmin ederken, diğerleri orta ve uzun vadede 170 rupi ile 340 rupi arasında bir aralık olduğunu iddia ediyor.

Anlaşmanın çöküşünün ardındaki kesin nedenler hem Sony Group hem de Zee tarafından açıklanmadı. Ancak, birleşen örgütün liderliği konusundaki çıkmaz, daha önce anlaşmanın başarısını tehlikeye atmıştı.

Bu gelişmelerin ardından CLSA, Zee’nin notunu “sat”a indirdi ve hedef fiyatını %34 oranında düşürerek, hisse senedinin fiyat/kazanç oranının birleşmenin duyurulduğu tarihteki 12x seviyelerine döneceğini ve mevcut 18x ​​seviyesinden düşeceğini öngördü. Değerlemede kullanılan döviz kuru, 83.1080 Hindistan rupisi’ne eşit olan 1 dolar idi.

InvestingPro İçgörüleri

Zee Entertainment Enterprises’ın yaşadığı son piyasa çalkantısının ışığında InvestingPro’nun analizi, şirketin mali durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında daha derin bir anlayış sunuyor. En son verilere göre Zee, -16,22 F/K oranıyla yüksek bir kazanç çarpanıyla işlem görüyor ve bu da yatırımcıların şirketin kazanç potansiyeli hakkındaki şüphelerini yansıtıyor. Ek olarak, şirketin Defter Fiyatı değeri yalnızca 0,17’dir, bu da potansiyel olarak hisse senedinin varlıklarına göre düşük değerde olduğunu gösteriyor.

InvestingPro Tips, Zee’nin medya endüstrisinde önemli bir oyuncu olmasına rağmen, 2024’ün ikinci çeyreği itibarıyla son on iki ayda -%5,49’luk zayıf brüt marjlardan muzdarip olduğunu vurguluyor. Bu, analistler tarafından Zee’nin azalan karları ve reklam gelirleri hakkında ifade edilen endişelerle tutarlıdır. . Üstelik şirketin son dönemdeki mali performansı da iç karartıcıydı; gelir artışı son on iki ayda %-83,11 düştü ve çeyreklik dönemdeki düşüş ise %-88,23 ile daha da dik oldu.

Ancak daha olumlu bir gelişme olarak Zee’nin likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşıyor ve analistler şirketin bu yıl kârlı olacağını öngörüyor. Şirketin borç seviyesinin ılımlı olması ve temettü dağıtmaması finansal istikrarı güçlendirecek önlemler olarak görülebilir.

Daha derinlemesine bir analiz arayan okuyucular için InvestingPro, Zee’nin finansal bilgileri ve performans ölçümleri hakkında ek bilgi sunmaktadır. InvestingPro’ya şimdi abone olarak %50’ye varan indirimle özel yılbaşı indiriminden yararlanabilirsiniz. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine %10 ek indirim SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz. Zee Entertainment Enterprises ile ilgili yatırım kararlarına daha fazla bilgi verebilecek birçok ek InvestingPro İpucu vardır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu