Haber

Yeğenini işe alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey çark etti

AK Parti’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye Başkanı Mustafa Bozbey‘in yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması sonrası tepkiler büyüyünce Bozbey atamanın gerçekleşmeyeceği açıklamasını yaptı.

“YEĞENİM GÖREVDEN AFFINI İSTEDİ”

TV100’de Gürkan Hacır’ın sunduğu programa açıklama gönderen Bozbey, konuyla ilgili “Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik böyle bir şey olmuyor, bu atama olmayacak. Biz güvendiğimiz bir şeyi yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten güvendiğimiz insanlara ihtiyacımız var. Sırtımızı yaslayabileceğimiz insanlarla çalışmak istedik. Niteliği, kariyeri desen hepsi tamam. Yeğenim kendi isteğiyle, ‘Kimseyi zan altında bırakmak istemem, ben de hak etmiyorum bu ifadeleri’ dedi ve bu görevden affını istedi. Böyle bir şey düşündüğümüzle kaldı.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden olan Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atamış, Furkan Bozbey, sosyal medya hesabından kendisinin de bulunduğu bir fotoğrafı paylaşarak altına “BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun” diye yazmıştı. Furkan Bozbey daha sonra profiline “BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı” ünvanını eklemiş, tepkilerden sonra bunu silmişti.

Başkan Bozbey ise atamayı savunduğu açıklamasında Sözcü gazetesine şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu şirketler hakikaten sıkıntıların olduğu şirketler. Furkan Bozbey’in, yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor. İTÜ mimarlık mezunu genç biri. Bu işi bilen, şirketleri denetlerken güveneceğimiz biri. Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri. Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım.”

kelesajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu