Haber

Xi: Çin, Suudi Arabistan’ı Grup Seyahati Destinasyonu Olarak Listeleyecek

RİYAD, 8 Aralık (Xinhua) — Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Perşembe günü Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde Veliaht Prens ve Başbakan Muhammed bin Selman el-Suud ile bir araya geldi. Görüşmede Xi, Çin’in Suudi Arabistan’ı grup seyahati için bir varış noktası olarak göstermeyi ve iki taraf arasındaki kültürel anlamda ve halklar ile işçiler arasındaki etkileşimi artırmayı kabul ettiğini söyledi.

Suudi Veliaht Prensi, Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) 20. Ulusal Kongresi başarılı olurken Xi’nin Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud’a yaptığı resmi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Xi, yeniden ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri olarak atandı. seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Mevcut uluslararası ve bölgesel sorunların köklü ve karmaşık değişimlerden geçtiğini vurgulayan Xi, Çin-Suudi Arabistan ilişkilerinin stratejik ve genel öneminin daha belirgin hale geldiğini kaydetti. Xi, Çin’in genel dış politikasında Suudi Arabistan ile ilişkilerin geliştirilmesine, özelde ise Ortadoğu ülkeleriyle diplomasisine öncelik verdiğine değindi.

Çin’in Suudi Arabistan’ın Vision 2030 ve Middle East Green Initiative gibi değerli kalkınma girişimlerini desteklediğini söyleyen Xi, Generation and Road Initiative ve Vision 2030’un, iki ülke arasındaki çeşitli alanlardaki iş birliğini desteklemek için orta çağda olduğunu söyledi. Daha büyük sonuçlar elde etmek için iki ülke. Sinerji yaratılması çağrısında bulundu.

Xi, ülkesinin Çin-Arap Devletleri Tepesi ve Çin-GCC Tepesi’nin Çin-Arap devletleri ile Çin-KİK ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde mihenk taşları olarak gerçekleştirilmesi ve çıkarların yeni bir boyuta taşınması için Suudi Arabistan ile işbirliği yaptı. çalışmayı umduğunu da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu