Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı Nisan kontratı haftaya yüzde 0,7 artışla 5.592,00 puandan başladı.

Nisan vadeli işlem endeksi sözleşmesi, açılış seansında bir önceki normal seans kapanışına göre yüzde 0,7 artışla 5.592,00 seviyesinde işlem gördü.

Cuma günü satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,5 altında 5.552,00 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında yatay seyretti.

Analistler, küresel hisse senedi piyasalarının bankacılık sistemiyle ilgili süregelen endişelerle karıştığını ve durgunluk korkularının yeniden canlandığını söyledi.

Analistler bugün yurtdışında yurt içi kapasite kullanım oranı ve reel sektör güven endeksi, Almanya’da Ifo iş dünyası endeksi ve ABD’de Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğine dikkat çekerken, analistler teknik olarak 5.600 ve 5.750 seviyelerinin direnç, 5.550 ve 5.550 ve Endeks sözleşmesinde 5.500 seviye. puanın çapa konumunda olduğunu bildirdi.

mihalgazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu