Haber

Turgut Altınok: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir işçimizin ekmeğiyle oynamayacağız

Cumhur İttifakı’nın Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Turgut Altınok, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir işçimizin ekmeğiyle oynamayacağız.” söz konusu.

Altınok, Hizmet-İş Sendikası’nın 46’ncı kuruluş yılı dolayısıyla bir otelde düzenlenen yemeğe katıldı.

Burada konuşan Altınok, 9 kişiyle kurulan sendikanın daha sonra 303 bin üyeyle Türkiye’nin en büyük sendikası haline geldiğini belirterek, başarılarının devamını diledi.

İşçilerin yanındayken çalışanlara yönelik bir açıklama yapmak istediğini belirten Altınok, “Altınok gelirse büyükşehir belediyesinden işçileri işten çıkaracağını söylüyorlar. Daha önce de söyledim, söyleyeceğim. Yine başkaları gibi söz verip sonra da sözünü tutmayanlardan değiliz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir işçimizin geçim sıkıntısıyla oynamayacağız.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin seçime giderken işçilere yüzde 70 oranında zam yaptığını ve bu artışın 2 yıldır yapılmayan bir artış olduğunu belirten Altınok, “İşyerinde çalışan işçilerimizin maaşlarını artıracağız. büyükşehir belediyesi. İşçilerimize baskı yapmayacağız.” İfadelerini kullandı.

Altınok, Keçiören Belediyesi’ndeki personelin maaş ve ikramiyelerini günlük olarak ödediklerini belirterek, “Altinok işçi dostudur. Altınok işçi dostudur. Bunun dışında bir şey olmaz.” söz konusu.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Lideri Mahmut Arslan, Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduklarını belirterek, 46 yıldır üye, temsilci ve yönetici olarak mücadelesine ortak olanların hizmetlerini asla unutamayacaklarını söyledi.

Altınok’a seçimlerde başarılar dileyen Arslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın birlik ve konfederasyona verdiklerini unutmayacaklarını belirtti. Yavaş’ın baskı ve tehditlerle yaklaşık 35 bin üyeyi sendikalarından ayırdığını belirten Arslan, “31 Mart’ta bunların hesabını hep birlikte soracağız. İnşallah değerli dostumuz, dostumuz, belediye başkanımız Sayın Turgut Altınok’u da Sayın Turgut Altınok olarak bir araya getireceğiz. 31 Mart’ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız.” Bütün gayretimizle bunu duyuracağız.” dedi.

Esnaflara ziyaret

Turgut Altınok, sendikanın programı öncesinde İzmir Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Altınok, esnaflarla sohbet ederek “hayırlı olsun” dileyerek vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Altınok, 31 Mart’tan sonra başkenti hak ettiği geleceğe ve hizmete kavuşturacaklarını, Ankara’nın “gri şehir” olmaktan çıkacağını söyledi.

Kendisine oy veren veya vermeyen herkesin hizmetkarı olacağını belirten Altınok, şöyle konuştu:

“Büyük projelerimiz var. Ankara orman şehri olacak. Yeşil alanları artıracağız. Gençlere yönelik projelerimiz var. Bunları anlatacağız. Teknoloji projelerimiz, inovasyon merkezlerimiz, bilişim vadilerimiz, üniversitelerimiz ve gençlerimizle birçok projemiz var. Toplumun her kesimi için kadınlarımız var. Başkentimizin genel sorunları. “İlgili Ulaştırma Bakanımızla da görüştük. Oturduk. Bizim derdimiz şehrimiz, bu bizim aşkımız. Kafamızın arkasında başka hiçbir şey yok.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu