Haber

‘Ölümden Sonra’nın sanal versiyonu: Neler oluyor?

DUVAR -Avustralyalı sanatçı Shaun Gladwell, ‘öldükten sonra ne olduğunu’ deneyimlemek isteyenler için bir simülasyon geliştirdi. Simülasyon, sanal gerçeklik gözlükleri ve harici ekipman yardımıyla insanlara kendi ölümlülüklerini gösteriyor.

Sputnik’in haberine göre Gladwell, ‘ölümden dönen’ insanların anlatılarını bir araya getirerek bu deneyimi simülasyon ortamında yeniden yarattı. Söz konusu anlatımlar, kalp krizi ya da beyin ölümü geçirdikten sonra hayata geri dönen kişilerden elde edilirken, bu kişiler ‘ölüm simülasyonu’na girmek isteyenler için hatırladıkları son anları anlattı.

SİMÜLASYONDA NELER OLUR?

Shaun Gladwell’in ‘Elektrik Fırtınalarından Geçmek’ olarak adlandırdığı ve ‘derinden etkileyen ve beden dışı bir yapıya sahip, katılımcı bir artırılmış gerçeklik deneyimi’ olarak tanımladığı ortam, ‘Melbourne Now’ etkinliği çerçevesinde meraklılarının beğenisine sunuldu. Avustralyada.

Etkinliğe katılmak ve ‘ölüm simülasyonu’nu denemek isteyenler, bir hastane yatağına yatıp sanal gerçeklik gözlüğü takarak sahte bir kalp krizi deneyimi yaşıyor. Kullanıcılara sunulan sanal gerçeklik ortamında doktorlar kalp krizi geçiren hastaya müdahale etse de müdahale edilmiyor ve ölümden sonra ‘ruhun bedenden ayrıldığı anlar’ sahneleniyor. Sanal gerçeklik ortamında kullanıcıların taktığı gözlüklerin yanı sıra ‘ölü’ bedenlerini dışarıdan görebilmeleri için çeşitli kameralar da bulunuyor.

Ölüm simülasyonuna giren bir sosyal medya kullanıcısı da sallanan yatakta yattıktan sonra sanal gerçeklik ortamında doktorların kendisini kurtaramadığı anlar gördüğünü, bu sersemletici deneyimin kendisine ürkütücü bir duygu yaşattığını ve simülasyondan 1 saat sonra çıkmanın mümkün olduğunu ifade etti. ne zaman istersen. (DIŞ HABERLER)

haber-yakutiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu