Haber

Niğde’de TMMOB’ye bağlı odalardan bina risk analizi uyarısı

Mimarlar Odası Niğde Şube Başkanı Bülent Karabulut, binaların hasar tespiti ve risk analizi konusunda tek yetkili kurumun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve il müdürlükleri olduğunu belirtti.

Karabulut, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı oda temsilcileri ve akademisyenlerle Niğde Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, bu süreçte üzerlerine düşen her göreve hazır olduklarını söyledi. işlem.

Son günlerde şehir dışından şehre geldiklerini belirten Karabulut, Mimarlar Odası veya İnşaat Mühendisleri Odası tarafından görevlendirildiklerini belirterek, hasar tespit ve risk analizlerini yaptırmak istediklerini bildirdi. Bir ücret karşılığında binaların tespit edildiğini anlatan Karabulut, şunları kaydetti:

“TMMOB’ye bağlı hiçbir meslek odasının böyle bir görevlendirme yetkisi ve misyonu yoktur. Bu konuda güvenmemiz gereken tek yetkili kurum Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve il müdürlükleridir. Rastgele bir kişi veya şirket yapabilir.” bakanlıktan ve müdürlükten yetki belgesi almadan bunu.işlemleri yapıp resmi onaylatmak mümkün değil.’hasar tespiti risk analizi yapalım’ şeklinde teklifte bulunanlara lütfen prestij olmasın. yetki belgesi olmayan binalar”

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ferhat Dağoğlu, yapı yapılırken yer seçiminin çok değerli olduğuna dikkat çekti.

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kubilay Akçaözoğlu ise depremden etkilenen 11 ilde yapı denetimine tabi tutulan binaların yüzde 99’unun ayakta kalmış ve çok azı yıkılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu