Ekonomi

MÜSİAD’dan 2 bin konteyner yaşam alanı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Alparslan Şenocak, Türkiye genelindeki genel müdürlüklerinin tüm şubelerini kapsayacak şekilde başlattığı çalışmayla Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 2 bin konteynerden oluşan yaşam alanı yapılacağını bildirdi.

Dernekten yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Şenocak, MÜSİAD ve şubeleri olarak 11 ili etkileyen depremin yaralarını sarmak için ilk günden beri aralıksız çalıştıklarını belirtti. Şenocak, afetten etkilenen illerdeki şube müdürleri ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek, bölgeye bölge halkının yeme-içme, giyecek ve ısınma gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin gönderildiğini söyledi. AFAD koordinasyonunda

Depremin yol açtığı büyük tahribatın ardından bölge halkının en değerli ihtiyaçlarından biri olduğunu vurgulayan Şenocak, şunları kaydetti:

“Devletimizin bölgeye kazandıracağı deprem evlerinin inşaatı tamamlanana kadar depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarını en konforlu şekilde karşılamak için Genel Merkezimiz çok değerli bir çalışma yürütüyor. İçişleri Bakanlığımızın talepleri doğrultusunda. ve genel müdürlük olarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 2 bin konteynerden oluşan bir yaşam alanı kurmayı planlıyoruz.Nisan ayı itibariyle konteyner kentimizi adım adım tamamlamayı hedefliyoruz.”

Şenocak, 8 bin kişinin geçici barınma ihtiyacının karşılanacağı yaşam alanında bulunan 2 odalı 21 metrekarelik konteynerlerin mutfak, banyo ve tuvaleti içerecek şekilde tasarlandığını belirterek, “Geçici binamızda. yaşam alanları, beyaz eşya, koltuk ve masa gibi günlük yaşam, mutfak eşyaları, ısıtma sistemi Tüm vazgeçilmez eşyalar ve sıcak su bulunacaktır.Aynı zamanda planladığımız yaşam alanımızda alt yapı ve çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra sağlık ocağı ve kreş gibi sosyal tesisler ile idari hizmet binaları da yapılacak.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu