Ekonomi

MicroStrategy dönüştürülebilir tahvil arzını 525 milyon dolara yükseltti

TYSONS CORNER, Va. – Bitcoin ve iş analitiği yazılımlarına yaptığı yatırımlarla tanınan MicroStrategy Incorporated (NASDAQ:MSTR), ilk teklif ettiği 500 milyon dolarlık dönüştürülebilir kıdemli tahvil arzını 525 milyon dolara yükseltti. Faiz oranı %0,875 olan senetlerin vadesi 2031 yılında dolacak ve alışılagelmiş kapanış koşullarına tabi olarak 18 Mart 2024 tarihinde kapanması bekleniyor.

Dönüştürülebilir kıdemli tahviller teminatsız olacak ve 15 Eylül 2024’ten itibaren altı ayda bir faiz ödeyecek. Daha önce geri satın alınmadığı, itfa edilmediği veya dönüştürülmediği takdirde 15 Mart 2031 tarihinde vadesi dolacaktır. MicroStrategy, şirketin hisse senedi fiyatının belirli bir eşiği aşması da dahil olmak üzere belirli koşullar altında 22 Mart 2028 tarihinden sonra senetlerin tamamını veya bir kısmını nakit olarak itfa edebilir.

Tahvil sahipleri, MicroStrategy’nin 15 Eylül 2028 tarihinde veya belirli temel değişiklikler üzerine tahvilleri anaparanın %100’ü artı tahakkuk eden faiz üzerinden geri satın almasını talep etme seçeneğine sahiptir. Ayrıca, senetler 15 Eylül 2030’dan önce belirli koşullar altında ve daha sonra vade tarihinden önce herhangi bir zamanda şirketin takdirine bağlı olarak nakde, MicroStrategy’nin A sınıfı adi hisse senetlerine veya bunların bir kombinasyonuna dönüştürülebilir.

İlk dönüştürme oranı, 1.000 $ anapara tutarında senet başına 0,4297 hisse olarak belirlenmiştir ve bu da hisse başına yaklaşık 2.327,21 $’lık bir ilk dönüştürme fiyatına karşılık gelmektedir. Bu fiyat, MicroStrategy hisselerinin 14 Mart 2024 tarihindeki hacim ağırlıklı ortalama fiyatının %40 üzerinde bir primdir.

MicroStrategy, tahvil arzından elde edilecek net gelirin yaklaşık 515 milyon dolar veya ek tahvil satın alma opsiyonunun tamamen kullanılması halinde 592,3 milyon dolar olacağını tahmin ediyor. Şirket elde ettiği geliri daha fazla bitcoin satın almak ve genel kurumsal amaçlar için kullanmayı planlıyor.

Senetler, Menkul Kıymetler Yasası veya herhangi bir eyalet menkul kıymetler yasası kapsamında kayıt olmaksızın, Menkul Kıymetler Yasası kapsamındaki Kural 144A uyarınca nitelikli kurumsal alıcılara sunulmaktadır. Tahvillerin ve dönüştürülmeleri halinde potansiyel olarak ihraç edilebilecek adi hisse senetlerinin teklif ve satışı tescil edilmemiştir ve tescil veya tescilden muafiyet olmaksızın Amerika Birleşik Devletleri’nde teklif edilemez veya satılamazlar.

Bu haber, MicroStrategy Incorporated tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

alacakayahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu