Haber

İzmir Karabağlar İstanbul su kesintisi ne zaman bitecek? 26 Ekim’de İzmir Karabağlar’a sular ne zaman gelecek?

izmir Karabağlar Bugünkü kentte su kesintisinin ardından vatandaşlar suyun ne zaman geri geleceğini merak etti. En çok sorulan soruların başında ise şu geliyor: İzmir Karabağlar su kesintisi ne zaman bitecek? 26 Ekim’de İzmir Karabağlar’a sular ne zaman gelecek? sorular yer aldı.

İZMİR KARABAĞLAR SU KESİNTİSİ NE ZAMAN BİTECEK?

İZSU’da su kesintisine ilişkin bilgiler şöyle:

“26.10.2023 tarihinde 13:35 – 15:35 saatleri arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi yaşanacaktır. ANA BORU ARIZASI NEDENİYLE 4298-4295 SOKAK KVŞ ARIZASI”

İZSU HAKKINDA BİLGİ!

İZSU veya TC İzmir Su ve Kanalizasyon Yönetimi Genel Müdürlüğü; 3305 Sayılı Kanun ile 2560 Sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün Kuruluşu Hakkında Kanuna EK-4 eklendi. 11.03.1987 tarih ve 87/11594 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Maddesi ile, 25.03.1987 tarih ve 19411 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Dairesi Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı “Su ve Kanalizasyon Hizmetleri”ni yürütmek üzere 01.04.1987 tarihinde kurulmuştur. Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü adı altında kurulmuştur.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün kurulmasıyla birlikte ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bağlı su ile ilgili birimler ve çalışanlar ile İzmir Belediyesi Teknik İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen kanalizasyon işleri İZSU Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

Tahtalı İçme Suyu Sisteminin Dünya Bankası ile imzalanan Kredi Anlaşması kapsamına alınmasına ve projeye İZSU Genel Müdürlüğü tarafından mali destek sağlanmasına karar verildi. Daha sonra DSİ ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda Tahtalı İçme Suyu sistemi (baraj, pompa istasyonu, isale hattı, içme suyu arıtma tesisi dahil) 1997 yılında tamamlanarak şehre kesintisiz içme ve kullanma suyu verilmeye başlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu