Ekonomi

Fransa’da 2 milyar dolarlık ceza davasında UBS için yeni duruşma kararı

Fransa’nın en yüksek mahkemesi Cour de Cassation, Çarşamba günü İsviçre bankası UBS’ye verilen 1,8 milyar euro (1,95 milyar dolar) para cezasına ilişkin yeni bir duruşma yapılması gerektiğine karar verdi. Banka, Fransa’da yasadışı bankacılık hizmetlerini ve kara para aklamayı teşvik etmekle suçlandı.

Mahkeme, UBS aleyhindeki mahkumiyeti onadı ancak olası yeni bir cezanın belirlenmesi için Paris temyiz mahkemesinde yeni bir duruşma yapılması gerekeceğini belirtti. Bu karar, Paris Temyiz Mahkemesi’nin 13 Aralık 2021’de verdiği kararı geçersiz kılıyor ancak yalnızca cezaları ve hukuki menfaatleri ilgilendiriyor. Diğer tüm kararlar açıkça korunur.

Cour de Cassation’ın kararı, sonuçta UBS’nin, uygun yasal süreçlere uymamaları halinde daha önceki kararları iptal etme yetkisine sahip olması nedeniyle verilen suçlu hükmünü doğruluyor.

Bu karar, kararın ve cezanın iptalini isteyen UBS için cezaya ilişkin belirsizliği artırdı. Banka, 2004 ile 2012 yılları arasında varlıklı Fransız müşterilerini beyan edilmemiş fonları İsviçre banka hesaplarında saklamaya ikna etmekle suçlanıyordu.

Karar, banka temsilcilerinin Fransız yargıçlar tarafından sorgulandığı, on yılı aşkın süredir devam eden hukuki bir efsaneyi daha da genişletiyor. Karar anında döviz kuru 1$ için 0,9207 Euro idi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu