Yaşam

Eski İstanbul Resmi Balat’ta Görmeniz Gereken En Güzel Yerler

İstanbul’un popülaritesi azalmayan ve her geçen gün artan semtlerinden biri olan Balat’ın bu kadar ilgi görmesinin sebebi eski İstanbul havasını koruması diyebiliriz. Balat, tarihi binaları, birbirine bitişik rengarenk evleri ve sıcakkanlı insanlarıyla bir ziyaretçinin bir kez daha gitmek isteyeceği yerlerden biri. Dizi ve filmlerde sıkça karşımıza çıkan bölge, İstanbul’a gelen tüm turistlerin ilk durakları arasında yer alıyor. Hal böyle olunca da ilçenin kafe ve restoranları da kendini geliştirmiştir. Balat’tayken bir kahve ya da öğle yemeği molası verebileceğiniz güzel mekanları sizler için derledik.

1. Smelt & Co.

Sosyal medyada gezinirken Balat’ın teraslı mekanlarını görmüşsünüzdür. İşte Balat’ın ünlü teras mekanlarından biri olan Smelt & Co. Sizi gastronomik bir yolculuğa çıkaran Smelt & Co, deneyimli bir mutfak ekibine ve inanılmaz lezzetli yemeklere sahip. Bunların yanı sıra tasarım olarak beğeni toplayan bir ambiyansın yaratıldığı mekanda romantik bir akşam yemeğine gidebilir ya da partnerinizle keyifli sohbetler yapabileceğiniz toplantılara gidebilirsiniz ama mutlaka bir şeyler yapmayı da unutmamalısınız. bir rezervasyon.

Adres: Balat, Kiremit Cd. No:16/A, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Balat’ta renkli ve çok kültürlü mahallelerin ortasında size sadece akşam yemeği değil, deneyim sunan bir mekan. Restorana gitmeden önce herhangi bir bilgim yoktu ama restorana gittikten sonra yemeklerin malzemelerini temin etmekten yemeklerin pişirilmesine ve ardından servise kadar her şeyi kendilerinin yaptıklarını öğrendim. Yemeği size söyleyen ve servis eden kişinin bire bir yaratıcısı olması nadirdir.

2. Forno Balat

Balat’ta gastronomi konusunda oldukça başarılı olan bir diğer mekan ise Forno. Balat’ın ünlü caddelerinden biri olan Vodina’da yer alan mekan, taş fırında pişen pizzaları ve pideleriyle her müşteriyi müdavim yapıyor. Özellikle Porcini Mantarlı Pizza mutlaka denemeniz gerekenler arasında yer almalı. Mekan, mutfağının yanı sıra Forno’nun güler yüzlü ve ilgili ekibi sayesinde de gönüllerince aranmayı başarıyor. Gidersen bir anını hissetmeden geçirmenin mümkün olmadığını anlayacaksın.

Adres: Vodina Caddesi, Fener Kireçhane Sk. No:13/A, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Balat gezinizde karnınız acıktığında lezzetli pizzalar için uğrayabileceğiniz şık bir yemek mekanı. Porcini Mantarlı Pizza harika. Roka kesimleri, özel sarımsak sosu ve porçini mantarı ile damakta harika bir lezzet patlaması bırakıyor. Izgara Sebzeli Pizza, Porcini Mantarlı Pizza’dan daha az tuzludur. Sağlıklı ve lezzetli pizza deneyimi için tavsiye ederim. Masa sayısı az olsa da çok kalabalık değildi.

3. Kahve Departmanı

Balat’ın tarihi ara sokaklarında dolaşıp bir kahve molası vermek istiyorsanız Kahve Reyonu tam aradığınız yer. Balat’ın en başarılı ve bilgili kafelerinden biri olan Kahve Departmanı’nı her geçen gün yaygınlaşan butik kahveciler ile karıştırmayın. Söz konusu kahve olduğunda kendinize güvenebilirsiniz diyorsanız buranın çeşitlerinin sizi tatmin edeceğini söyleyebiliriz.

Adres: Ayvansaray, Kürkçü Çeşme Sk. No:5, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Değerlendirmesi: Sevimli küçük bir yer. Çalışanlar ilgili ve anlayışlı. Sattıkları kahve hakkında detaylı bilgi isterseniz size yardımcı olurlar. Fiyatlar ortalama. Filtre kahveler zengin aromalı ve lezzetlidir. Onların da miskin bir kedisi var, korkanları uyarıyorum ama o hep uyuyor.

4. Kadife Kafe

Balat’ın tarih kokan atmosferi ile adeta bütünleşmiş bir mekan ile karşınızdayız. Huzurlu ya da huzurlu arka bahçesi, loş ışığın eşlik ettiği vintage tasarımı ve daha fazlasıyla Velvet Cafe, Balat’ta olmasanız bile rotanızı burası olarak belirlemeniz gereken türden. Bir peri masalındaymış hissini veren mekanın kahvaltısı meşhur olsa da tatlı sevenler de oldukça fazla. Bunların yanı sıra nişan, davet gibi özel günlere de ev sahipliği yapan Velvet Cafe’yi çok seveceksiniz.

Adres: Balat, Çimen Sk. No:8a, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Dün kardeşim ve arkadaşımla kahvaltı için Velvet’e gittik. Balat’a ilk gelişimizde böylesine güzel bir kafeye rastladığımıza üçümüz de çok sevinmiştik. Çalışanlar o kadar kibar, ilgili ve güler yüzlü ki, kapıdan girer girmez bunu fark ediyorsunuz. Kafeye değil de arkadaşımızın evine gidiyormuşuz gibi hissettik.

5. Maison Balat

Hem antikacı hem de kafe olarak işletilen Maison Balat, bölgenin en ünlülerinden biri. Sanki bir arkadaşınızın evinde ağırlanıyormuşsunuz gibi rahat ve konforlu bir mekan olan Maison, işletmecisinin nezaketi ve misafirperverliği sayesinde bu duyguyu yaşatıyor. Tüm bunlara bir de birbirinden güzel el yapımı pastalar ve kurabiyeler eklenince mekanın lezzetine doyum olmuyor. Balat’a gittiğinizde kesinlikle aklınızda bulunsun diyoruz.

Adres: Balat, Vodina Cd. No:50, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Hem kafe hem de vintage dükkanı. Mavi ve kırmızı tentesi nedeniyle dışarıdan fotoğraf çekmek isteyenlerin sayısı oldukça fazladır. Bir şeyler içmek ve Fransız müziği eşliğinde vakit geçirmek için ideal.

6. Primi Balat

Balat’ta İtalyan esintisi yaratan Primi, A’dan Z’ye hiçbir katkı maddesi içermeyen el yapımı makarnalarıyla öne çıkan mekanlardan biri. Bu konuda hassas olanların gönül rahatlığıyla tercih edebileceği, öncelikli konusu doğallık olan Primi, deniz manzaralı hoş terasıyla da dikkat çekiyor. Enfes makarnalar eşliğinde en sevdiğiniz sohbetlerin en güzel ev sahibi Primi Balat olacak demenin tam yeri.

Adres: Yavuz Sultan Selim, Yıldırım Cd. No:23 D:23, 34807 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Balat gezimizin sonunda gittiğimiz restorandan oldukça memnun kaldığımızı söylemeliyim. Öncelikle bizi karşılayan kişi çok ilgili ve nazikti, tüm sorularımızı yanıtladı. Yediğimiz makarna son derece lezzetliydi. İkram olarak verilen zeytinyağı ve ekmek de çok lezzetliydi.

7. Pop’s Balat

Balat denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Pop’s Balat, dış cephesiyle dikkat çekmesinin yanı sıra yenilikçi iç tasarımıyla da herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Özellikle kafelerde fotoğraf çekmeyi sevenlerdenseniz burada dilediğiniz kadar arka plan bulabilirsiniz. Tarihin size eşlik ettiği anlarda kahvenizi yudumlamak sizi pozitif güçlerle dolduracak.

Adres: Balat, Ayan Cd. No:62, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Mısırlı hocamızla öğrenci grubu olarak Balat’ı ziyaret ederken gözümüze ilk çarpan yer burası oldu. Balat ve Fener’deki kafelere göre içi oldukça ferah. Daha önce gitmemiştim ama personel bizi çok sıcak karşıladı. Menüde yer almamasına rağmen isteğimiz üzerine serpme kahvaltı verdiler. Açıkcası bu kadar lezzetli olmasını beklemiyordum.

8. Cafe Naftalin K.

Mekan adının sonundaki K’ye, kendi deyimiyle ‘kitap, kahve, pasta, kurabiye, kedi kafkası ve diğer tüm keyifli K’leri’ içeren, daha çok özet niteliğinde bir sıfat demek mümkündür. yerin bir harften daha fazlası. Tüm bunlarla birlikte Cafe Naftalin K., atmosferine doyamayacağınız nostalji, kedi ve huzur ile saatler geçirebileceğiniz yerlerden biri. Bir de sokağın karşısında Naftalin Vintage diye bir antikacı var, oraya da mutlaka bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Adres: Balat, Yıldırım Cd. No:27/A, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Masa örtülerini, duvarlarını ve menüsünü incelemeye doyamayacağınız, Balat’ta vintage konseptli huzurlu bir mekan. Tabii sakin olsa daha huzurlu olurdu eminim. Gittiğimizde biraz kalabalık vardı. Dondurmalı kek çok lezzetliydi. Americano da iyiydi. Fiyatlar da normal. Balat’a yolunuz düşerse uğramanız gereken yerlerden biri.

9. Maide Cafe

Ev tadında olan Maide Cafe, günlük zeytinyağlılar, tatlı çeşitleri ve daha birçok mesken yemeği ile ön plana çıkan mekanlardan biri. Menüdeki her seçeneğe doyamasanız da ilgili ve güler yüzlü personeli sayesinde sizi keyifle karşılayan ve doruklarda hissettiren işletmelerin başında geliyor. Balat’ın ara sokaklarını gezerken mola vermek isteyenlere tavsiye ederiz ama dışarıdaki masalara oturup sokağı izlemelerini tavsiye ederiz.

Adres: Balat, Yıldırım Cd. No:26 A, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Maide bir yaşam biçimi, gerçekten evimde rahatlık bulabildiğim tek yer orası, müzikler çok başarılı, yağmurlu havalarda keyfi bir başka oluyor, kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim, çalışanlar güler yüzlü arkadaşça.

10. İncir Ağacı Kahvesi

Balat’ın en sevilen fotoğraf mekanlarından biri olan İncir Ağacı Cafe, rengarenk boyanmış duvarları ve merdivenleriyle oldukça ilgi görüyor. Kendi deyimiyle bir cafe değil kahvehane olan işletme, fonda çalan 45’likler ile sizi geçmişe kısa süreli ve oldukça keyifli bir yolculuğa çıkaracak cinsten. Hem çay kahve içmek isteyenlerin hem de kahvaltı yapmak isteyenlerin tercihi olan İncir Ağacı Kahvesinin atmosferine bayılacaksınız.

Adres: Balat, Merdivenli Mektep Sk. No:1, 34000 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Balat’ın en renkli ve keyifli yeri burası diyebilirim. Mekanın sıcaklığı, çalışanların samimiyeti ile takdir ediliyor. Söylemeye gerek yok, duvardaki sanat eserleri aslında başlı başına birer efsane.

11. Cumbalı Kahvesi

Özellikle güneşli yaz günlerinde ayrı bir keyfi olan Balat’ın popüler 3. neslinden biri Cumbalı Kahve. Kaliteli kahve eşliğinde sohbet etmek, kitap okumak ve Balat izlemek isteyenlerin favorilerinden biri olan mekan tatlılarıyla da oldukça tatmin edici. Tabii ki Cumbalı Kahve’nin kahve lezzetini korumayı başardığını ve güler yüzlü hizmet verdiğini söylemek mümkün ki bu nedenle de açıldığı günden bu yana müşterilerinin ilgisini çekmemiştir.

Adres: Ayvansaray, Balat, Kürkçü Çeşme Sk. No:12, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Karameli sevmiyorum hatta nefret ediyorum. Ancak buranın Caramel Latte’sini çok beğendim. Ayrıca Yemen çekirdekli Türk kahvesi mutlaka içilmelidir. Cumartesi günü gitmeme rağmen sessizdi, bu yüzden hoşuma gitti. Balat yokuşlarını yürüdükten sonra dinlenmek için en yumuşak yerlerden biridir.

12. Popstel

Balat’a gelenlerin ziyaret ettiği bir yer olmaktan çıkıp doğrudan burayı görmek için geldikleri Popstel, 1454 yılında inşa edilen tarihi Fener Rum Lisesi ile herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor. Haliç’in eşsiz manzarasını gören terasta yemek yemenin ve içmenin keyfini tarif etmek zor, en güzeli ise bunu kendi başınıza deneyimlemek. Balat’ın atmosferini destekleyen bulutlu bir günde de güneşli bir günde de mekanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Adres: Balat, Akçın Sk. No:3, 34087, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Fener Rum Lisesi’ne bakan iki katlı bir zemin kat olup, üst kat da Haliç manzaralıdır. Hafta içi öğle saatlerinde keyifle saatler geçirebilirsiniz. Hafta sonları masalar kalabalık olduğu için biraz daha vakit geçirebilirsiniz, bu yüzden personelin ilgisi ve menü başarılı bence.

13. Artlocist

Popüler Vodina caddesinde bir diğer teklifimiz de Artlocalist. Adından da anlaşılacağı gibi sanatla ilgili bir mekan olan Artlocalist, her ay bir sanatçının eserlerinin yer aldığı bir stant kuruyor ve bu sayede ekstra güzel bir iç tasarıma sahip oluyor. Sizi sanatın ve kahvenin her tonuyla buluşturan Artloacalist mutlaka gidilecek yerler listenizde olmalı.

Adres: Balat, Vodina Cd. No:12, 34200 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: İlk kez iki gün önce gittim. Lokalist pasta, buzlu filtre kahve ve isteğim üzerine soğuk su. Küçük ve çok hoş bir yer. Duvarlarda birbirinden güzel resimler ve fotoğraflar asılı. Mobilyaları klasik ve konforludur. İnternet iyi. Müzik çok uygun. Hizmet çok iyiydi; Servis yapan hanımefendi her zaman memnuniyetimi sordu, teşekkürler. En üst katta bir sanat galerisi vardı, tuvaletler temizdi. Fiyatlar uygun. Yolun Balat’a düşerse bir uğra derim.

14. Mare Mosso Kahvesi

Ve son teklifimize geldik. Küçük ama oldukça sempatik bir dükkan olan Mare Mosso Coffee, kahve servisinin yanı sıra kahveye dair her şeyin satıldığı bilgi birikiminize bilgi katacak bir mekan. Gününüze renk katacak ve gücünüzü artıracak bu kadar çok çeşit Türk kahvesi aromasını ilk kez görebileceğiniz Mare Mosso’ya mutlaka uğrayın diyoruz.

Adres: Ayvansaray, Leblebiciler Sk. No:40/b, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Balat’a gittiğimde ilk aklıma gelen yerlerden biridir. Sıcak ve samimi bir ortam, güler yüzlü çalışanlar, lezzet, mekanı tamamlayan tüm unsurlar mevcut. Kahvelerinin şerbetle servis edilmesi bence ayrılığını artırıyor. Ben de daha zengin kahve çeşitlerini tercih ediyorum ve hiç pişman değilim.

pinarbasiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu