Haber

DİSKİ’den kırsal kesime yoğun çalışma

DİYARBAKIR (İGFA) – Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yaşanan içme suyu sorunlarını çözmeye devam ediyor.

Ekipler, Kulp ilçesine bağlı Hamzalı, Salkımlı, Kayahan mahalleleri ile İnkaya ilçesine bağlı Keş ve Navdeş mezralarının içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışma başlattı.

Hamzalı’ya tanıtım hattı ve su depoları yapılacak

DİSKİ, Hamzalı İlçesi ve bağlı mezraların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Sinda Çayı kıyısında keson kuyusu açtı. Ekipler, kuyu teması için yaklaşık 5 bin metre kot hattı, 200 metrekare su deposu ve mezralara su depoları proje çalışmasını tamamladı.

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Hamzalı İlçesi ve bağlı mezralarda çalışmalara başlanacak.

Kesintisiz içme suyu sağlanacak

İlçenin Salkımlı İlçesi ve bağlı mezraların içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla başlattığı projeyi kısa sürede tamamlayacak olan DİSKİ, kıyısına inşa edeceği keson kuyu ve terfi hattıyla bölgeye kesintisiz içme suyu temini sağlayacak. Balurka Çayı.

İki mezranın projesi tamamlandı

DİSKİ, İnkaya İlçesi’nin Keş ve Navdeş mezralarına içme suyu sağlanması amacıyla yaklaşık 3 bin metrelik yeni şebeke sınırı için gerekli çalışmaları tamamladı.

Kayahan Mahallesi için çalışmalar başladı

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kayahan İlçesi ve Nevalagarısa mezrasının içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla proje çalışmalarına başladı.

Badıkan bölgesinde hat üzerinden kaynak sağlayacak olan DİSKİ, çalışmalar sonucunda Kayahan merkez ve Nevalagarısa mezrasının içme suyu ihtiyacını karşılayacak.

habercamoluk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu