Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Seçim Beyannamesi’ni tanıttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimleri için ‘Türk Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik’ adıyla hazırladığı Seçim Bildirgesi Tanıtma Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sözlerimin bu çatı altında farklı bir geleceğe, farklı bir doğuşa vesile olmasını diliyorum. AK Parti Genel Merkezi’nde toplantımızı gerçekleştireceğimiz yeni konferans salonumuza hayırlı uğurlu olmasını dileyerek başlıyorum. Bugün burada bir sunum yapmak üzere toplanıyoruz. AK Partimizin 31 Mart 2024 Yerel Yönetimler Seçim Beyannamesi milletimizin takdirine sunulmuştur. Seçimler, iktidarların hesap verdiği kritik eşiklerdir. Her seçim yeni bir dönemin ve sürecin başlangıç ​​noktasıdır. Seçimler, meşruiyet kaynağıdır. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde hükümet… Bir ülke, kendisini yönetecek ekipleri hükümet veya şehir düzeyinde belirleyemiyorsa demokrasiden söz edilemez.

Seçimler demokrasiyle bağdaşmayan açık oy ve gizli sayım usulüyle yapıldı. Ne milletimiz ne de tarihimiz bu seçimleri demokrasinin tezahürü olarak görmemiştir. Merhum Başbakan Menderes’in göreve geldiği 1950 yılı, ülkemizde gerçek demokrasinin işlemeye başladığı tarihtir.

“15’İNCİ BELEDİYE SEÇİMİNİ YİNE DEMOKRASİ BAYRAMI OLARAK YARDIMCI OLACAĞIZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 20. dönemi çok partili hayata geçiş sonrasında yapılan seçimlerle oluşmuştur. Gerek darbe anayasalarıyla gerekse Meclis tarafından seçilen Cumhurbaşkanı, ilk kez 2014 yılında halk oyu ile belirlendi. 2018 ve 2023 yıllarında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri, ülkemiz tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Yerel seçimlerin de benzer bir seyir izlediğini görüyoruz. Çok partili yaşamda 1950 yılında yapılan yerel yönetim seçimleri bugüne kadar 14 kez tekrarlanmıştır. 15. belediye başkanlığı seçimini yine demokrasi şöleni olarak gerçekleştireceğiz.

AK Parti’nin iktidara gelmesi, 28 Şubat post-modern darbesinin ardından milli iradenin yeniden canlanmasıyla gerçekleşti. 21 yıl boyunca vesayetin çeşitli baskılarına, terör örgütünün saldırılarına, darbe girişimlerine, emperyalistlerin sinsi oyunlarına rağmen milli irade bayrağımızı hep yüksekte tuttuk.

“KONU BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANMAK DEĞİL”

Türk Yüzyılının ilk seçiminde mesele belediye başkanlığını en çok kazanmak değil. 31 Mart’ta elde edeceğimiz sonuç, ülkemizi dünyada hak ettiği yere yükseltmek için bize güç, destek ve güç verecektir. Biz vatana ve millete hizmet yolculuğuna 30 yıl önce belediyelerde başlamış bir ekibiz. 2023 hedefiyle Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ülkenin geleceğini inşa ettik. Çocuklarımız için büyük, güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefimize engel olacak malzemeyi kimseye vermemeliyiz. Türkiye’nin içeride ve dışarıda tökezlemesi; Siyasi ve ekonomik açıdan zayıf günlerine dönmesini bekleyen bir kitle var. Ana hedef Türkiye’dir. Şehirlerimizi Türk Yüzyılına hazırlayacak adımları atarak bu sinsi niyetleri boşa çıkaracağız. Rakiplerimizle, rekabet ettiğimiz partilerle, adaylarla değil, doğrudan milletimize konuşuyoruz.

“31 MART’A KADAR KIRILANLARI BARIŞTIRACAĞIZ, SEVMEYENLERİ SEVDİRECEĞİZ”

Bugün 14 Mayıs seçim beyanımızı sizlerle paylaşırken çalışma şeklimizi hatırlatmak isterim. 31 Mart’a kadar gelmeyenlere gideceğiz, kırılanları barıştıracağız, sevmeyenleri sevdireceğiz. Her eve, her işyerine gireceğiz. Gönlünü kazanmamış kimseyi bırakmayacağız, kararsızları ikna edeceğiz, kimseyi atlamadan herkese tek tek dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. Seçimin kazanıldığını sandıkta bileceğiz. Seçim gününe kadar her anı değerlendirip, seçim günü sandıklara sahip çıkmanızı istiyorum.

SEÇİM SLOGANI: TÜRKİYE YÜZYILININ GERÇEK BELEDİYESİ

AK Parti olarak ilk sınavımızı 2004 yerel seçimlerinde ‘AK el ele, AK iller, yerel kalkınma başlıyor’ diyerek verdik. Daha sonra 2009 yılında ‘Her şey Türkiye için, işimiz hizmetimiz, milletimiz’ sloganıyla şehirlere hizmet etmeyi amaç edindik. 2014 yılında “Millet her zaman hizmet eder, millet eğilmez, Türkiye yenilmez” bildirisiyle vatandaşlarımızın karşısına çıktık. 2019 yılında son yerel seçimler yapıldığında ‘Memleket meselesi, gönül meselesi’ diyerek sandık başına koştuk. ‘Gerçek belediyeciliğe hazırız, kararlıyız’ diyerek 31 Mart 2024 seçimlerine gidiyoruz. Seçim manifestomuzun başlığını ‘Türkiye Yüzyılının Gerçek Belediyeciliği’ olarak belirledik. “Beyannamemiz 8 bölümden oluşuyor.”

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu