Haber

Bisiklet gönüllüleri depremzedeler için pedal çevirdi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından İzmir’den Hatay’a gelen Bisiklet Güçlendirme Grubu (BisiDestek), depremzedelere gıda, ilaç ve ihtiyaç malzemeleri ulaştırıyor.

Portatif hafif ekipmanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için harekete geçen BisiDestek, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından 30 kişilik istekli bir ekiple Hatay’a geldi.

Kızılay, AFAD ve Eczacılar Odası ile koordineli çalışan doktor, diş hekimi, avukat, mühendis ve öğrencilerden oluşan ekip, davet merkezinde bölgedeki ihtiyaçları tespit ederken, 30 kilograma kadar da ikmal yapıyor. Her gün yiyecek, ilaç ve ihtiyaçlar. depremzedeleri bisikletlerin arkasında römorklarla taşıyor.

Böylece bebek bezinden mamaya, ilaçtan battaniyeye kadar pek çok eşya trafik sorunu yaşatmadan bisikletlerle kritik noktalara hızlı bir şekilde taşınıyor.

“Bisiklete binmek çok önemli”

Proje bileşenlerinden Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği (BUGEP) Lideri ve BisiDestek gönüllüsü Mustafa Karakuş yaptığı açıklamada, grupların değişerek deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Motorlu araçlarla ulaşımın kısıtlı olduğu yerlerde bisiklet ulaşımının büyük önem taşıdığına işaret eden Karakuş, “Belgelerin tesliminden hayati ilaçların teslimine kadar önemli bir ulaşım görevi üstleniyor.” söz konusu.

Kovid-19 salgını ve İzmir depreminde de rol aldılar.

Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği (BUGEP) ve Bisikletçiler Kooperatifi (BISIKOOP) tarafından Kovid-19 salgını sürecinde yaşlılar ve engelliler gibi dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan BisiDestek gönüllüleri, İzmir depreminde de görev aldı. .

Kısa sürede Türkiye çapında örgütlenen BisiDestek’in 12 ilde temsilciliği bulunuyor.

haberyesilova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu