Haber

Bakanlık düğmeye bastı! Sarsıntıların ardından sıra hesaplaşmaya geldi…

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, kentteki depremlerin ardından yıkılan binalarla ilgili soruşturma işlemlerinin başladığını duyurdu.

Açıklamada, soruşturmaların güvenliği açısından binalara ilişkin delil toplama işlemlerinin ve şüphelilere ilişkin savunma tedbirlerinin hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA SORUŞTURMA

İki büyük depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte yıkılan binalarla ilgili soruşturma işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili olarak derhal ve gecikmeksizin soruşturma süreçlerinin başlatıldığı ve bu kapsamda teknik bilirkişi heyetlerinin görevlendirildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sahada numune alma ve incelemelere başlandı. Binaların yapımını üstlenen ve akabinde imar kurallarına aykırı değişiklikler yaparak binaların yıkılmasına neden olan sorumluların tespiti konusunda ilgili kurumlarla yazışmalar yapıldı. Bu kişiler hakkında gerekli tedbirler değerlendirilerek, konunun hassasiyeti dikkate alınarak soruşturma titizlikle ve tüm detaylarıyla yürütülüyor.”

habertoroslar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu