Ekonomi

Alaska Airlines olayının ardından Bank of America’nın notu düşmesiyle Boeing hisseleri düşmeye devam ediyor

Boeing (BA) hisseleri, ABD Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA), Boeing’in uçak serisinde değerli bir model olan 737 Max’in üretim oranında planlanan artışları durdurma kararı almasının ardından Perşembe günü düştü.

Piyasa uzmanları, üretim hızındaki artışın durdurulmasının şirketin gelecekteki gelişimini ve finansman olmadan nakit yaratma kabiliyetini olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

FAA’nın 737 Max üretimindeki artışı durdurma kararı, üretim sürecini iyileştirmeden önce çözülmesi gereken düzenleme sorunları veya operasyonel zorluklar olduğunu gösteriyor.

Ayrıca Bank of America analistlerinin, Alaska Havayolları’nda yaşanan ve uçuş sırasında 737 Max-9’un kapı contasının gövdeden ayrılması olayının ardından daha temkinli bir duruş sergilemesiyle hisse senedi fiyatlarındaki düşüş daha da arttı.

BA hisseleri Perşembe günü New York’ta sabah ticaretinde %3,7 düştü.

Analistler bir raporda, “Zorunlu kapatma ve FAA’nın mevcut üretim oranını korumaya yönelik direktifi, Boeing’in 2022 yatırımcı etkinliğinde sunduğu 2025/2026 üretim, teslimat ve nakit akışı hedeflerine ulaşmasını muhtemelen kısıtlayacak” dedi.

“FAA’nın kararının Boeing’in 737 üretim artışını yaklaşık bir yıl geciktireceğini savunuyoruz. Hisse senedi konusunda daha tarafsız bir duruş benimsiyor ve tavsiyemizi Al’dan Nötr’e düşürüyoruz.”

BA hisseleri için hedef fiyat, hisse başına 30$ azaltılarak 225$’a düşürüldü. Not düşüşüne rağmen analistler, üretim oranındaki bu zorunlu düşüşün “uzun vadeli perspektifte sonuçta Boeing için avantajlı olacağına” inanıyor.

Çünkü bu azalma, şirketin ve bileşen tedarikçilerinin, üretim çıktısını artırma yönünde acil bir baskı olmadan, ürün kalitesini sağlamaya ve üstün üretim standartlarını korumaya odaklanmasına olanak tanıyacak.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu