Yaşam

51. İstanbul Müzik Festivali başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve Borusan Holding’in sponsorluğunda düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali’nin açılış töreni 1 Haziran Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ev sahipliğini Ceylan Saner’in yaptığı tören, İKSV Yürütme Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Bülent Eczacıbaşı yaptığı konuşmada, “İKSV olarak Cumhuriyetimizin bu büyük yıl dönümünü hayata ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak bir festivalle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılki güçlü programda yer alan 6 eser yer alıyor. İstanbul Müzik Festivali siparişi ile İKSV’nin desteğiyle bestelenen eserlerin güncel kültür sanat üretimine katkılarımızı sürdürmek ve sanatçıların kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamak bizim için büyük önem taşıyor. Festivalin başrollerinde hep gördüğümüz gençlere yer açıyoruz.Genç yetenekleri destekliyor, hafta sonu ücretsiz konserlerle her yaştan müzikseverin hayatına klasik müziğin renklerini dahil ediyoruz.T.C. Bakanlığına 51. İstanbul Müzik Festivali’ne katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, pahalı işbirliklerinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, ilk yıldan beri bizimle olan festival sponsoru Borusan Holding başta olmak üzere, temellerini atan tüm sponsorlarımıza bizim festivalimiz Seyircimize, Lale Kart üyelerine, sanatçılara ve topluluklara en içten teşekkürlerimi sunarım.

Bülent Eczacıbaşı

Festival sponsoru Borusan Holding adına teşekkür plaketi alan Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grubu Başkanı Nursel Ölmez Ateş, “Türkiye’den destek verdiğimiz İstanbul Müzik Festivali’nin 51. yılında bir arada olmaktan gurur duyuyoruz. Bir yıl önce kurucumuz ve fahri liderimiz Asım Kocabıyık’tan aldığımız vizyon ve bu vizyonu ileriye taşıyan Yürütme Konseyi Liderimiz Ahmet Kocabıyık ve Borusan Kocabıyık’ımız Zeynep Hamedi’nin liderliğinde ilk nota ve bir İstanbul Klasiği oldu. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizin kesintisiz devamını sağlarken Borusan, gücüne yakışır güçlü programıyla bize bir kez daha ilham vermeye devam ediyor.

Nursel Ölmez Ateş

Törende TC Kültür ve Turizm Bakanlığı adına İstanbul Müzik Festivali’ne katkılarından dolayı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent’e teşekkür plaketi takdim edildi. İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca festivale yer veren Kadıköy Belediyesi adına Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’na teşekkür plaketi verildi.

FESTİVALİN AÇILIŞINI TEKFEN FİLARMONİ ORKESTRASI AÇTI

Festivale katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketlerinin takdim edildiği gecede, festivalin bu yılki Onur Ödülü besteci ve eğitimci Hasan Uçarsu’ya, 2022 Aydın Gün Teşvik Ödülü ise çello sanatçısı Umut Sağlam’a verildi. Törenin ardından, şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki 2019-2023 Festival Açılış Orkestrası Tekfen Filarmoni Orkestrası tarafından festivalin açılışı yapıldı. Topluluk, konserde piyanist Jan Lisiecki’ye eşlik etti.

51. İstanbul Müzik Festivali, Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Nicolas Altstaedt, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher, Lucienne Renaudin Vary, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hollanda gibi yıldız solistlerin yanı sıra 17 Haziran’a kadar 18 farklı mekanda 25 konser verecek. Royal Concertgebouw Oda Orkestrası, aralarında Salzburg Mozarteum Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Borusan Quartet gibi birçok prestijli topluluğun da bulunduğu 60’ın üzerinde isme ev sahipliği yapacak.

Festival programında 8’i dünya prömiyeri, 4’ü Türkiye prömiyeri olacak 12 yeni eser seslendirilecek. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

cayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu